11890389 879122672167290 1632788163979119876 o

For et fantastisk show i går. Et show som inneholdt alt man kan tenke seg, og for første gang kunne fighterne gå kamper uten beskyttelse slik det ellers er over hele verden.

Showet startet med 4 amatørkamper med hjelm. Først ut var Joakim Ellingsen (Bergen kickboxing klubb) og Sindre Eilertsen (Champions kickboxing) som gikk en oppvisningskamp i low kick. 
Kamp nummer to tapte Desiree Karlsen mot irske Gillian Duffy 3-0 i en -70 kg fullkontakt kickboxing kamp. 
Charlotte Berg Andersen (Champions Kickboxing) møtte irske Cara McGlocklin i tredje kamp. En kamp Charlotte vant 3-0 i - 56 kg fullkontakt.Hun sendte da også en god søknad til landslaget for å kunne representere norge under VM i Irland. I siste amatørkamp vant Irske Damian Darker mot Toby Biermueller fra Champions på RSC i fullkontakt - 81 kg.

Proffkampene startet ca kl 21.00 og begynte med Tord Skarpsno fra Bergen kickboxing klubb mot Steinar Kronstad fra Troll kickboxing Oslo i K1 - 75 kg. Dette var den første proffesjonelle kampen noensinne på norsk jord uten hverken hjelm eller fotbeskyttelse. Tord Skarpsno gikk ut i ringen uten respekt mot sin mer erfarne motstander. Og vant helt klart 3-0.

Kamp nummer seks var en proff fullkontakt kamp mellom 2 erfarne utøvere. Cedric Escamez fra Bergen kickboxing klubb møtte Norgesmester Espen Kløvfjell fra Arendal kickboxing. Dette var en 4 runders kamp som ikke varte mer enn en runde. Midt i første runde treffer Espen Kløvfjell med en høyre kryss som sender Cedric i bakken. Det var umulig for Cedric å fortsette så Espen vinner på KO.

I kamp nummer syv får vi en 4 runders proff kamp mellom Shahwali Firouzadeh og Irske Fionnbarr Thompson i - 57 kg fullkontakt. Kampen startet i høyt tempo mellom to lettbente og hurtige utøvere. Det var en jevn første og andre runde før Shahwali begynner å sikte bedre med slagene sine. Det blir til slutt flere tellende treff på han og dermed seier 3-0 til Firouzadeh som er født i Afghanistan men er norsk statsborger. Shahwali er også landslagsutøver og skal representere Norge under VM i november.

Kamp nummer åtte. Her møter vi to tøffe fightere i grenen low kick - 71 kg. Roy Wischmann fra Bergen kickboxing klubb møter irske Ferdia Grant. Low kick er som fullkontakt, men man kan i tillegg sparke mot lår. I K-1 style kan man også sparke mot legg, bruke knær og spinning back fist. 
Roy er kjent for sin uortodokse stil og er svært uforutsigbar. Dette har gjort ham til en av norges beste utøvere og han har gått de fleste grenene som finnes i kickboxing. Roy starter forsiktig og bruker runde en på å "bli kjent" med motstanderen sin. Etter å ha funnet ut av at han er svært åpen i venstre lår begynner det å skje noe. Ferdias venstre lår blir mer og mer blå og utover i kampen klarer hans irske motstander knapt å stå på beina. Roy var også flink med å variere med enten spark eller boksing. Det ble en klar 3-0 seier til Wischmann som dermed leverte en solid søknad til å bli tatt ut til VM i Beograd innen grenen Low kick. I fjor var han med i EM og slo seg til kvartfinalen.

I den niende kampen få vi møte kraftkarene. Det er her duket opp for tungvektstklassen - 88 kg. Her møter Philip Rweyendela (Champions kickboxing), Morten Dåbu fra Arendal Kickboxing. Begge disse fighterne har vært norgesmestre, senest i år så ble Dåbu norgesmester. Da de møtte hverandre sist under NM ifjor så vant Philip på RSC. Men denne gang så fikk Philip en vanskeligere kamp. Det virket som om at begge hadde tatt et steg opp siden sist. Det smalt godt i denne 4 runderskampen innen kickboxing fullkontakt og til slutt var det Philip som stakk av med seieren. 3-0 til Rweyendela i en svært underholdende kamp mellom to av de beste tungvekterne i Norge.

Da vi kom til kamp nr 10 var vi kommet til den første av de to hovedkampene: 
Milton Gallaretta fra Bergen kickboxing klubb møter Svenske Martin Koll i kampen om den ledige nordisk tittelen i - 66,8 kg low kick. Denne kampen gikk over 5 runder og 3 minutter pr runde. Martin Koll ble nylig svensk mester i K1 og har mange kamper bak seg. I august ble han også tatt ut til å representere Sverige i VM i Beograd i low kick. Milton er en kjent mann i kickboxing miljøet, han er blant annet 6 ganger norgesmester og fikk ifjor sølv i EM. Han er en av de beste utøverne vi har i landet og har lang fartstid innen fullkontakt. Denne gangen skal han da gå low kick og mot en utøver som er southpaw.
Milton starter friskt og er flink til å flytte seg. Hans fantastiske blikk gjør også at han går kamper uten guarden oppe. Fra en lang historie til kort så overkjører Milton sin svenske motstander som absolutt ikke får noe som helst til. Milton styrer kampen fra start til slutt og det mest imponerende er at Gallaretta øker tempoet jo lenger man er i kampen. Fantastisk prestasjon av Milton som nå kan krone seg som proff nordisk mester i low kick.

Hovedkampen var den ALLE hadde ventet på, Alexander Jacobsen fra Bergen kickboxing klubb møter svenske Remy Zanga om den nordiske tittelen innen K1. Begge disse utøvere har lang erfaring i ringen. Alexander er 8 ganger norgesmester , 120 amatør kamper bak seg, 4 proff MMA kamper, Europamester i amatør K1 og 3 proff boksekamper. Zanga har også en lang merittliste og ble nylig Svensk mester i K1. Han skal også representere Sverige i VM i beograd.
Kampen starter med at Alexander legger press på svensken som går mye bakover, men han er tøff og svarer Alexander med både knær, spark og slag. Etterhvert begynner svensken å finne den riktige avstanden og presser Alexander bakover. I andre runde tok svensken mer over og satte inn flere knær på Alexanders mage. Det endte til slutt med at Alexander måtte ha telling 2 ganger. I tredje runde begynner Alexander å våkne Til tross for at han har vært nede to ganger så henter han seg kraftig opp. Han begynner å skjønne motstanderen og treffer med flere knallharde slag. Zanga er en tøffing og tar treffene som en mann og svarer. I fjerde runde så tar også Alexander mer over og treffer klokkerent på slag. Zanga kan ikke gjøre annet enn å flytte seg og blokkere. Men kommer innimellom med knær og spark. Denne kampen var jevn til siste sekund av to meget godt trente fightere. Remy Zanga vinner med dommersifrene 2-1 og er dermed WAKO Pro Nordisk mester i K1. En kjempe underholdende kamp som virkelig ga bergenserne valuta for pengene.

Fight Night Bergen er kommet for å bli. Lørdagens galla viser at publikum ønsker alternativer til de tradisjonelle idrettene. De ønsker et event for profesjonelle kickboxing kamper her i Bergen slik det ellers er over hele verden.

Vi ønsker sist og ikke minst å takke dommerne fra Norge, Sverige,Irland og Latvia, våre samarbeidspartnere MAX FITNESS FREKHAUG, FIGHTER SPORT, NORSK VAKTVESEN,PIXEL CANON ANDRE GRANLI, TICKETCO,BERGEN KAMPSPORT SENTER, BERGEN KICKBOXING KLUBB,MOLVIK, BERGEN SOUND OG SCANDIC BERGEN CITY. Og selvfølgelig alle som var med i Fight Night Bergen Crewet. Uten dere så hadde dette ikke vært mulig!

We`ll be back - soon. Bigger and better!

Bård Trones - Eirik Gundersen - Felipe Valdes

Nordisk mester Milton Gallaretta med Bård Trones, Felipe Valdes og Daniel Nordås

 

Promotorene av Fight Night Bergen: Eirik Gundersen, Bård Trones og Felipe Valdes

Alle foto: A. Granli/ PixelCanon

 

Promotorer

Promotorer

Remy Zanga & Alex Jacobsen

Remy Zanga & Alex Jacobsen

Co Main Event

Co Main Event

Remy Zanga

Remy Zanga

Promotor

Promotor

Tord Skarpsno

Tord Skarpsno

 

Print Email

Are you looking for the best website template for your web project? Look no further as you are already in the right place! In our website templates section you will find tons of beautiful designs - for any kind of business and of any style. You are in a unique place - join us today BIGtheme NET